CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Puc canviar el pany d’un arrendatari que no em paga?

17/03/2017

La resposta és rotunda: no. Ja que si ho fas estaràs cometent un delicte de coaccions castigat amb una pena de multa de fins a tres mesos si no utilitzes violència i amb una pena de fins a tres anys de presó si la coacció la realitzes amb violència.

El delicte de coaccions es comet quan algú pressiona o compel·leix algú perquè dugui a terme una conducta que no desitja, sigui justa o injusta, o l’hi impedeixi realitzar els actes que vol executar.

Per exemple, és una coacció si talles la llum i l’aigua d’un habitatge perquè vols que l’arrendatari que hi viu et pagui les rendes mensuals degudes. O també ho és quan, per exemple, amb la concurrència de vàries persones acuts al despatx d’un empresari i l’obligues a readmetre a un treballador.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que vagis molt amb compte abans de fer qualsevol cosa que pugui suposar una coacció, i que ens consultis abans de res quina és la millor solució per tal d’aconseguir allò que vols.

<!-- [if gte mso 9]> <w:LsdE
Puc canviar el pany d’un arrendatari que no em paga? Facebook Twitter Linkedin Google +

El meu veí no em deixa viure tranquil

10/03/2017

Hi ha moltes maneres a través de les quals un veí pot pertorbar la tranquil·litat que vols gaudir a casa teva. Pot ser que un veí tingui una fuita d’aigua en una canonada, que aquesta es filtri cap a casa teva i et provoqui humitats o despreniments; pot ser que una fàbrica propera expulsi fums, vapors o olors fortament desagradables que van a parar al teu menjador; pot ser que un local d’oci produeixi sorolls exagerats o il·luminacions molestes durant la nit, etc.

No estàs obligat a suportar tota aquesta mena de pertorbacions o només fins a un cert límit. Si et trobes en una d’aquestes situacions, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis constància del dany que t’estan produint. Això en alguns casos no és tan senzill (el cas dels vapors, olors, ones electromagnètiques) i convindrà que recorris a tècnics experts. En segon lloc, cal que ho comuniquis per burofax a la persona que ho provoca i que li demanis que deixi de fer-ho o que posi els mitjans per minimitzar-ho.

Finalment, si res d’això funciona o consideres que tens dret a cobrar una indemnització, caldrà que posis una demanda judicial per obligar-lo a corregir el seu comportament i que et compensi els danys que has patit. Però ull! No triguis més del necessari a posar-te en marxa perquè el termini de prescripció, si no l’interromps, és de tres anys.

El meu veí no em deixa viure tranquil Facebook Twitter Linkedin Google +

Descobriment i revelació de secrets

17/02/2017

En ocasions, en els procediments de separació o divorci, es dóna el supòsit que algun dels cònjuges hagi presentat en el judici documents personals del contrari, gràcies a la facilitat que ha tingut per apoderar-se’n a casa sense l’autorització d’aquest, per tal d’obtenir avantatges per aconseguir la guarda i custòdia dels fills comuns.

Has de saber que apoderar-te d’aquests documents, ja siguin de tipus mèdic, bancari, correus electrònics, etc. i presentar-los en el judici significa cometre el delicte de descobriment i revelació de secrets, que està castigat amb una pena d’un a quatre anys de presó i una multa de 12 a 24 mesos.

El procediment correcte per aconseguir aquesta prova, si la coneixes perquè hi havies tingut accés mentre les relacions de parella encara eren bones, és demanar al jutge que requereixi a l’hospital, al banc o qualsevol altra entitat pública o privada, empresa o particular, que aporti aquella documentació concreta que saps que existeix, perquè es pugui fer servir com a mitjà de prova en judici. En aquest cas no comets el delicte ja que no existeix l’apoderament sense l’autorització.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans d’aportar un document de la part contrària a un procediment judicial (qualsevol que sigui), ho consultis amb l’advocat per tal d’evitar que se’t torni en contra.

Descobriment i revelació de secrets Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación