CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Com pots reclamar la clàusula sòl?

10/02/2017

Com ja vàrem explicar, la clàusula sòl és una clàusula que estableix un límit en la variabilitat dels interessos del teu préstec, de manera que, encara que l’interès de referència (l’Euribor en la majoria de casos) baixi per sota del límit establert per la clàusula sòl, t’aplicaran el fixat per aquesta clàusula.

Per fer la reclamació en primer lloc has de dirigir una carta a l’entitat bancària i reclamar la nul·litat de la clàusula i el retorn dels diners cobrats indegudament. El banc, per la seva banda, disposarà de tres mesos per donar-te una resposta.

Si passa el termini sense que l’entitat contesti o bé et contesta però et desestima la petició o una part de la petició que has fet (pot ser que el banc accepti la nul·litat de la clàusula però no et torni els diners), no et quedarà més remei que formular una demanda judicial contra l’entitat financera.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que deixis a les mans d’un advocat tot el procés de reclamació, ja que inclús la carta que cal dirigir al banc ha d’estar redactada correctament i amb arguments jurídics.

Com pots reclamar la clàusula sòl? Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre?

27/01/2017

Hi ha moltes situacions en què la propietat d’un immoble és compartida entre més d’una persona. Per exemple, germans que han heredat dels pares, el matrimoni que compra per meitats indivises, etc. Ara bé, això vol dir que has de romandre en aquesta situació per sempre més, si un dels propietaris no vol vendre la seva part ni comprar la teva?

La resposta ha de ser forçosament negativa. No estàs obligat a compartir una propietat si no ho havies pactat expressament, cosa que, per altra banda, ha de ser obligatòriament només amb caràcter temporal. Per tant, si el mecanisme amistós no funciona perquè les parts no us poseu d’acord amb el preu de l’immoble pel qual s’ha de vendre ni en que un dels propietaris s’ho adjudiqui tot pagant a la resta la part que els pertocaria, aleshores no queda més remei que demanar-ho per la via judicial.

Ara bé, des del Bufet Molina Bosch aconsellem aquesta solució com a últim recurs ja que, si bé es taxarà la finca per un pèrit independent, si les parts no us poseu d’acord, pot acabar amb què la finca surti a subhasta perquè la compri un tercer a preu de saldo.

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre? Facebook Twitter Linkedin Google +

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència?

20/01/2017

En moltes ocasions els hereus aprofiten els dies previs i immediatament posteriors a la mort del causant per retirar diners dels comptes del difunt per tal de fer front a les despeses que els generarà la tramitació i adquisició de l’herència, ja que potser no disposen de prou liquidesa. Encara que moralment puguis pensar que això no és discutible ja que, a fi de comptes, aquells diners han d’acabar sent teus, legalment no és correcte, pot generar conflictes entre hereus i, si el banc se n’assabenta, pot bloquejar-te els comptes.

Així doncs, el més fàcil, tant si has deixat una herència de poc valor com si és quantiosa i no vols que això suposi un maldecap per als teus hereus, cal que prevegis aquesta situació.

Des del Bufet Molina Bosch et proposem que contractis una assegurança de vida amb un capital suficient per pagar els impostos i la resta de despeses de formalització de l’herència (advocat, notari, registre, etc.). Els beneficiaris d’aquest capital han de coincidir amb els teus hereus, de manera que quan tu faltis ells podran fer efectiu aquest capital immediatament, inclús sense haver acceptat encara la teva herència i, amb aquests diners, podran formalitzar l’acceptació de l’herència i pagar-ne totes les despeses sense haver de pagar-ho de la seva butxaca o demanar un préstec.

Com pots pagar fàcilment les despeses d’una herència? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación