CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Qui ha de pagar les despeses per formalitzar una hipoteca?

16/12/2016
En la immensa majoria de casos el banc obliga al consumidor a pagar totes les despeses de formalització de la hipoteca com ara les despeses de la notaria, les del registre de la propietat, la gestoria, la taxació, etc.

El cert és, però, que segons el que estableix la llei, l’obligació de pagar totes aquestes despeses correspon al banc, i més des que el Tribunal Suprem així ho ha establert en una sentència recent en la que declara com a nul·les les clàusules que estableixen l’obligació d’assumir aquests costos al consumidor, atès que considera que aquesta situació provoca un desequilibri molt gran entre l’entitat financera i la persona que contracta la hipoteca.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que contactis amb nosaltres si vols iniciar una reclamació contra el banc perquè et retornin tot allò que vas pagar i no et corresponia fer-ho.
Qui ha de pagar les despeses per formalitzar una hipoteca? Facebook Twitter Linkedin Google +

El mobing o assetjament laboral a l’empresa

02/12/2016

En una empresa com en tantes altres esferes de la vida, es desenvolupen relacions personals que a vegades poden resultar conflictives. Ara bé, això no vol dir que s’hagi de permetre i, si tens un càrrec de responsabilitat, has de prendre mesures per tal d’evitar-ho.

El primer que cal que tinguis en compte com a treballador és que qualsevol comentari una mica fora de to, una reacció de mal humor poc transcendent o un caràcter una mica autoritari no implica forçosament assetjament laboral. Caldrà analitzar-ho en cada cas, però cal que tingui una certa entitat i, sobretot, que sigui de forma reiterada i continua.

En segon lloc, si et sents assetjat, cal que recullis proves d’aquestes conductes. No val només amb explicar-ho o tenir informes mèdics o psicològics. Cal poder acreditar que hi ha una relació d’una cosa amb l’altre. Recordem aquí que les gravacions amb el teu telèfon són vàlides a efectes de prova, si tu participes de la conversa que s’hi escolta.

Finalment, si ets un càrrec responsable, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que implantis i comuniquis a la plantilla un protocol d’actuació per detectar assetjament laboral entre companys i, en cas que se’n doni un, dur a terme les actuacions necessàries entre el personal, inclús sancionar, ja que si no ho fas t’exposes a que et puguin demanar responsabilitat a títol personal, a més de fer-ho també a l’empresa.

El mobing o assetjament laboral a l’empresa Facebook Twitter Linkedin Google +

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing?

25/11/2016

Passa cada dia al matí i a la tarda. Vius al davant o al costat d’una escola i a l’hora d’entrada i de sortida de las criatures el pares estacionen en doble fila, o deixen el cotxe a sobre de la vorera mentre entren a l’escola a buscar els nens; inclús el deixen en el gual d’entrada a l’aparcament de casa teva. Quan arribes a casa et trobes que no pots entrar al teu garatge perquè hi ha un cotxe que t’ho impedeix.

Si avises fent sonar la botzina del teu cotxe i el propietari apareix immediatament, no passa res. Ara bé, si per més que la facis sonar, no apareix el conductor, cal que avisis a la grua municipal. Però compte! Si en el temps que passa des que has avisat a la grua i mentre no arriba, apareix el conductor del vehicle i vol marxar del lloc, no el privis de fer-ho posant-te, per exemple, davant del seu cotxe o situant el teu vehicle de forma que no pugui marxar, tot esperant que arribi la grua. Estaries cometent un delicte lleu de coaccions, castigat amb una pena de multa d’un a tres mesos.

Si et trobes en aquesta situació, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis marxar el vehicle però que prenguis fotos per deixar-ne constància i, quan arribi la grua, expliquis què ha passat. Si això passa vàries vegades, val més presentar una queixa a l’ajuntament perquè col·loqui algun agent per regular la circulació dels vehicles que paren a recollir el nens i aleshores el tindràs a prop perquè pugui posar una multa a un vehicle si li ho demanes.

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación