CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Testament per protegir els fills

18/11/2016
Potser t’has plantejat en alguna ocasió què passaria si tu faltessis i els teus fills encara fossin menors d’edat o no fossin prou madurs per gestionar allò que tu els hagis de deixar.

Una solució ben senzilla és que signis un testament amb una sèrie de precaucions que deixin ben protegits els teus fills. Per exemple, pots establir qui vols que sigui nomenat tutor dels teus fills mentre siguin menors d’edat (una germana, un amic, etc.), o inclús nomenar un administrador dels béns que deixis en herència perquè ajudi els teus fills a gestionar-los de la millor manera, un cop ja siguin majors d’edat i fins que no arribin a assolir una edat que tu consideris adequada.

Si la teva herència és considerable, o inclou algun immoble o negoci que s’ha de liquidar o vendre, també et pots plantejar instituir la figura d’un marmessor, que és qui s’ocuparà de fer tots els tràmits per liquidar tots o alguns dels béns que integren la teva herència per deixar-ho a disposició dels teus fills.

És obvi que has de pensar en persones de la teva màxima confiança per desenvolupar aquests càrrecs, però també has de tenir en compte que pots establir condicions que limitin la seva actuació per tal d’evitar que perjudiquin als teus fills.

Si vols preveure una situació d’aquest tipus, des del Bufet Molina Bosch t’ajudarem a pensar la manera que s’adeqüi millor als teus desitjos.
Testament per protegir els fills Facebook Twitter Linkedin Google +

Préstec entre familiars

11/11/2016

Necessites diners ràpid per fer alguna obra al teu habitatge, comprar un vehicle, liquidar un deute, etc. i els teus pares te’ls poden deixar? No és tan difícil gestionar-ho de manera que compleixi amb la legalitat i tinguis un cost mínim.

Es tracta de redactar un document de préstec en el que facis constar les teves dades completes i les del prestador, la quantitat que et deixa i la forma com t’ho entrega, i el termini per retornar-ho, de cop o de forma fraccionada. No cal que el préstec generi interès ni posar clàusules complexes sobre possibles incompliments i venciments anticipats. Amb un full n’hi ha d’haver prou.

Això sí, caldrà que totes les parts signeu aquest contracte i el presentis a l’oficina liquidadora que et quedi més aprop, juntament amb el model d’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials degudament omplert. No et preocupis, aquest préstec no tributa, però cal liquidar-lo a la hisenda perquè després no et trobis amb problemes si et fan comprovacions per investigar l’entrega dels diners del préstec.

Si no vols redactar el contracte o vols que la gestió de liquidació de l’impost te la fem des del Bufet Molina Bosch, no dubtis a trucar-nos. Et recomanem que ho facis d’aquesta manera per estalviar-te maldecaps futurs amb la hisenda o inclús amb els teus prestamistes, si la relació arriba a deteriorar-se per aquest o altres motius.

Préstec entre familiars Facebook Twitter Linkedin Google +

La importància d’anar al metge després de tenir un accident de trànsit

04/11/2016

Després de patir un accident de trànsit és molt important que vagis al metge tot i que d’entrada pensis que no has patit cap lesió.

Sovint les lesions típiques produïdes per un accident de trànsit, com per exemple la fuetada cervical, tarden unes quantes hores en aparèixer. Doncs bé, si deixes passar massa temps per anar al metge, és molt probable que la companyia asseguradora pugui arribar a denegar el pagament de la indemnització que et pogués correspondre, ja que pot considerar que no existeix cap relació entre l’accident i les lesions que has patit.

Per això des del Bufet Molina Bosch et recomanem que després d’un accident de trànsit i encara que no tinguis cap tipus de dolor, vagis al metge perquè et faci una revisió exhaustiva i determini si tens algun tipus de lesió, encara que no hi hagi efectes apreciables en un primer moment. D’aquesta manera reduiràs al mínim les possibilitats que l’asseguradora denegui el pagament d’una possible indemnització que et pugui pertocar.

La importància d’anar al metge després de tenir un accident de trànsit Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación