CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

El dret de tempteig i retracte

28/10/2016

Si ets propietari d’un habitatge que tens arrendat i el vols vendre has de saber que, a més de comunicar a l’arrendatari la teva intenció de fer-ho, li has d’indicar totes les condicions econòmiques de la venda. En el moment que l’arrendatari rebi aquesta comunicació, tindrà un termini de trenta dies per demanar-te que li venguis a ell en les mateixes condicions i preu. És el que se’n diu el dret de tempteig.

Si no compleixes aquest tràmit i vens sense que l’arrendatari en sàpiga res, podrà anular la compravenda realitzada i forçar-te a vendre-li l’habitatge en les mateixes condicions i preu. D’això se’n diu dret de retracte.

Una solució senzilla per evitar-te maldecaps que et proposem des del Bufet Molina Bosch és incloure en el contracte d’arrendament una clàusula de prevenció en la que l’arrendatari renunciï expressament a exercir aquest dret de tempteig o retracte. D’aquesta manera només caldrà que li notifiquis que tens la intenció de vendre i les condicions de la venda, però sense que l’arrendatari tingui l’opció a exercir el tempteig ni el retracte. Això sí, li has de comunicar trenta dies abans de formalitzar la compra-venda.

El dret de tempteig i retracte Facebook Twitter Linkedin Google +

És delicte no pagar la pensió d’aliments?

21/10/2016

Com ja us vàrem explicar al post sobre les insolvències punibles, el fet de no pagar la pensió d’aliments a favor dels fills, o bé la pensió d’aliments a favor del cònjuge o la prestació compensatòria constitueix un delicte d’impagament de pensions.

Ara bé, perquè això sigui així primer cal que l’impagament es produeixi com a mínim en dues mensualitats consecutives o bé quatre de no consecutives.

Per altra banda també cal que l’impagament no es produeixi degut a l’incapacitat econòmica de qui les deu. Es a dir, cal que l’incomplidor no pagui tot i tenir la capacitat econòmica suficient per fer-ho. Això vol dir que si una persona no paga perquè econòmicament no pot, no se’l podrà condemnar.

Les penes que se li poden imposar a la persona que comet un delicte d’impagament de pensions poden ser de tres mesos a un any de presó o de multa de sis a vint-i-quatre mesos. La condemna comportarà sempre el pagament de les pensions degudes.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem, però, que abans de posar cap denúncia per un impagament de pensions ens ho consultis, atès que caldrà valorar si et surt més a compte formular una denuncia o bé només una execució civil si l’únic que vols és cobrar el que et deuen.

És delicte no pagar la pensió d’aliments? Facebook Twitter Linkedin Google +

Una alternativa per accedir a l’habitatge

14/10/2016

Les figures més arxiconegudes per accedir a un habitatge són la compravenda i el lloguer. Ara bé, des de l’any passat tenim una nova figura a Catalunya híbrida de les dues anteriors. Es tracta de la compravenda temporal.

Diem que és un híbrid perquè es tracta d’una vertadera compra i, per tant, esdevens propietari ple de l’immoble, però per altra banda neix des de l’inici amb un termini final i quan aquest arriba, el dret de propietat retorna al propietari que havia venut.

El funcionament és el mateix que una compravenda normal, és a dir, pagues un preu i et converteixes en propietari, amb dret a hipotecar l’immoble, llogar-lo i quedar-te els lloguers, però sempre mantenint el límit temporal que hagis pactat quan compres, que ha de ser de mínim deu anys i màxim noranta-nou.

A criteri del Bufet Molina Bosch, aquest pot ser un bon instrument per afavorir l’accés a l’habitatge, ja que el preu de compra òbviament serà inferior, serà més fàcil accedir a la hipoteca, permetrà posar al mercat més habitatges que actualment estan buits, etc. Per altra banda, els propietaris venedors d’aquests habitatges temporals podran disposar de certa liquiditat immediata però sense haver de renunciar a recuperar la plena propietat d’allò que transmeten avui.

Per tant, t’animo a que coneguis aquesta figura i ens preguntis els avantatges que et pot oferir de cara a adquirir un habitatge.

Una alternativa per accedir a l’habitatge Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación