CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Tens dret a que t’indemnitzin quan s’acaba el teu contracte laboral temporal?

07/10/2016

Aquesta última setmana ha estat en boca de tothom aquest tema arran d’una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, vinculant a l’estat espanyol. Aprofitem, doncs, per mirar d’aclarir què poden exigir els treballadors temporals quan se’ls acaba el contracte.

Si tens un contracte temporal per obra i servei o bé per circumstàncies del mercat (acumulació de feina puntual), quan s’acaba l’obra o servei o bé arriba la data que s’havia posat de termini, el contracte s’extingeix, si no és que te’l prorroguen. Si s’extingeix, aleshores l’empresari t’ha de pagar obligatòriament una indemnització per finalització de contracte. Així doncs, l’empresari t’ha de liquidar la indemnització sí o sí, per més que et digui que és un acomiadament procedent.

Ara mateix la indemnització d’aquests contractes és de dotze dies per any treballat o la part proporcional. En canvi, per als interins, quan se’ls acaba el contracte se’ls ha de pagar vint dies per any treballat. És de suposar, doncs, que als altres treballadors temporals els equipararan l’import de la indemnització a la dels interins.

Des del Bufet Molina Bosch us mantindrem al corrent de les novetats que vagin sorgint en relació amb aquest assumpte que afecta a tantes empreses i treballadors a l’estat espanyol.

Tens dret a que t’indemnitzin quan s’acaba el teu contracte laboral temporal? Facebook Twitter Linkedin Google +

Poden atorgar un testament els sords, els muts o els cecs?

30/09/2016

El post d’avui va adreçat a un col·lectiu molt concret, però no per això menys important. Al contrari, no ens en podem oblidar perquè òbviament els discapacitats sensorials tenen la mateixa necessitat que la resta de persones sense aquesta mena de disfuncions.

Una persona cega no està impedida per signar un testament que no ha pogut llegir per sí sola. Només cal que es presenti a la notaria amb dos testimonis de la seva confiança i podrà demanar que un d’ells li llegeixi el testament, per més que prèviament ho hagi fet també el notari.

Les persones sordes, mudes i les sord-mudes no poden escoltar el que els llegeix el notari, però ho poden llegir per sí sols i assistir-hi amb algú que domini el sistema de comunicació per signes per tal que demani aclariments al notari, si s’escau.

Pel que fa a aquelles persones que no poden signar pel motiu que sigui, si han comprès el text del testament que se’ls ha llegit, poden donar el seu vist i plau amb la seva emprempta digital, que haurà d’estampar a l’escriptura.

Per tant, tot i les dificultats que podeu patir les persones que us trobeu en alguna d’aquestes situacions, el Bufet Molina Bosch us anima a que no deixeu de formular el vostre testament ja que qualsevol entrebanc es pot saltar.

Poden atorgar un testament els sords, els muts o els cecs? Facebook Twitter Linkedin Google +

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere

23/09/2016

Si has estat víctima d’una violència de gènere i el jutjat t’ha atorgat una ordre de protecció mentre no es realitza el judici, cal que tinguis en compte que aquesta ordre no la pots vulnerar ni tu ni la persona a qui se li ha establert aquesta ordre.

D’aquesta manera i per exemple, encara que tots dos decidiu de mutu acord passar per alt l’ordre d’allunyament un jutge us pot condemnar per un trencament de mesura cautelar: a tu com a inductora i a l’agressor com a autor del delicte. Per tant, cal complir amb l’ordre de protecció fins que aquesta no s’acabi o el jutge la retiri.

Per altra banda també és important saber que si un cop fet el judici el jutge dicta una sentència absolutòria, l’ordre de protecció deixarà d’estar vigent encara que la recorris. Ara bé, això serà així sempre que el jutge no hagi dit expressament a la sentència que la ordre quedarà vigent mentre no es resolguin els recursos que s’hi interposin. Per tant, si no vols que l’odre de protecció deixi d’estar vigent en cas que absolguin a l’agressor mentre es tramita el recurs d’apel·lació, és imprescindible que l’advocat que et defensi així ho demani a l’acte del judici.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tant abans com després de formular una denúncia per violència de gènere t’assessoris amb un advocat, amb independència de l’assessorament que puguis rebre per part d’organismes com els Mossos d’Esquadra o el Casal de la Dona. D’aquesta manera, a part de tenir un coneixement més ampli dels teus drets com a víctima, sabràs què has de fer en tot moment per no quedar desprotegida ni desemparada.

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación