CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Un accident de camí de la feina, és un accident laboral?

16/09/2016

Per poder considerar com a accident laboral aquell que has patit de camí o de tornada a la feina, cal que es donin una sèrie de requisits.

En primer lloc cal que la finalitat principal i directa del viatge o desplaçament que estàs fent estigui relacionat amb la feina. En segon lloc cal que l’accident l’hagis tingut en el trajecte habitual i normal que fas des del domicili al lloc de treball, o a l’inrevés. En tercer lloc també cal que l’accident l’hagis tingut dins el temps que normalment inverteixes en el trajecte, es a dir, que no hagis alterat el recorregut voluntàriament com, per exemple, per anar a fer la compra o per anar a prendre un cafè. I, per últim, és necessari que el trajecte l’hagis fet amb un mitjà de transport normal com pot ser el transport públic o un vehicle.

Per tant, si es donen totes aquestes circumstàncies pots demanar que es consideri l’accident com a laboral, d’aquesta manera gaudiràs de certs avantatges com és el fet que l’assistència sanitària et cobreixi totes les despeses sanitàries, o cobrar una prestació per incapacitat més elevada, entre d’altres avantatges.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ens consultis al més aviat possible en cas que pateixis un accident i no saps si és un accident laboral, o bé si tu consideres que ho és però la Seguretat Social t’ha denegat aquesta qualificació.
Un accident de camí de la feina, és un accident laboral? Facebook Twitter Linkedin Google +

En quins casos l’empresa pot reduir l’incentiu salarial?

09/09/2016

En determinades empreses o llocs de treball és habitual que existeixin pactes particulars o fixats en el conveni, on es determina el càlcul del complement salarial a què té dret el treballador en concepte d’incentiu. Aquest incentiu normalment premia que el treballador compleixi efectivament amb el seu horari de treball i s’absenti el mínim possible.

Ara bé, això no treu que hi ha pactes que no s’admeten, ja que es considera que penalitzen doblement al treballador o bé se li restringeixen drets superiors. Des del Bufet Molina Bosch us en posem alguns exemples.

S’acostuma a admetre que l’empresa pugui reduir l’incentiu si el treballador supera un límit mensual raonable d’absentisme per haver agafat una baixa, encara que estigui plenament justificada. També es permet que es redueixi si el treballador demana un permís d’absència no remunerat. En canvi, no s’admet que l’empresa redueixi l’incentiu quan el treballador demana un permís remunerat, com ara quan es casa o té un fill, per atendre la lactància del nadó, etc.

Així doncs, tan si teniu una empresa com si sou un treballador amb aquest tipus de complement, tingueu present quan es pot reduir o suprimir i quan no, ja que pot portar a moltes confusiones i conflictes col·lectius no desitjats.

En quins casos l’empresa pot reduir l’incentiu salarial? Facebook Twitter Linkedin Google +

Qui ha de pagar la taxa judicial?

02/09/2016

Tornem de vacances amb una bona notícia, tot i que encara hauria pogut ser més bona, com tot seguit explicarem. El Tribunal constitucional ha anul·lat gairebé totes les taxes judicials que encara s’estaven pagant fins ara i que afectaven a les empreses amb forma societària, ja fossin de gran o de petit volum de facturació.

Aquesta sentència, de 29 de juliol de 2016, va començar a desplegar els seus efectes a partir del 15 d’agost, o sigui que amb les noves demandes que es presentin a partir del mes de setembre, les empreses no patiran tant per accedir a la justícia i reclamar allò que consideren legítim.

Però com dèiem, aquesta notícia només és bona en part, ja que el recurs només afectava a una part de les taxes, de manera que, ara per ara, les empreses societàries encara han de pagar una part de la taxa judicial per plantejar demandes en l’àmbit civil, però no en la resta d’ordres jurisdiccionals, ni tampoc per presentar recursos en segona instància o cassació.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch estem molt contents d’aquesta bona nova, però confiem en què més endavant s’abolirà definitivament la taxa a les societats per plantejar demandes en l’ordre civil o, si més no, es reduirà sensiblement.

Qui ha de pagar la taxa judicial?
Varis   
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación