CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Has de llogar un vehicle aquestes vacances?

15/07/2016

Et recomanem que revisis l’estat del vehicle abans de signar el contracte: xassís, vidres, para-xocs, focus, etc., per comprovar si té algun desperfecte. Si en té algun de significatiu, fes-ho constar al contracte per evitar que quan tornis el vehicle et puguin dir que ha estat culpa teva.

També cal que comprovis quin tipus d’assegurança és la que cobreix el vehicle, per exemple si és a tot risc o no, i si existeix algun tipus de franquícia. Si és així cal que tinguis en compte que en cas d’un sinistre et tocarà pagar una part de la reparació.

Per últim i com a recomanació general a l’hora de signar el contracte, has de tenir en compte que els contractes s’han de redactar de forma concreta, clara i senzilla de manera que s’entenguin i sense que facin referència a documents o textos que no et facilitin amb l’entrega del contracte.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si has de llogar un vehicle, ho facis en un establiment adherit al Sistema Arbitral de Consum, ja que si tens qualsevol queixa o reclamació et serà molt més fàcil efectuar-la.

Has de llogar un vehicle aquestes vacances? Facebook Twitter Linkedin Google +

Despeses que paguen els locals en una comunitat de propietaris

08/07/2016

Un conflicte que es repeteix amb certa freqüència en una comunitat de propietaris és el de com es distribueixen les despeses entre els propietaris dels habitatges i els dels locals, més encara quan els locals no tenen accés directe al vestíbul o al pàrquing de l’edifici. La tendència dels propietaris dels habitatges és buscar adoptar acords que impliquin que els locals paguin per totes les despeses, mentre que aquests defensen normalment que només han de pagar despeses com les de l’administrador de finques, l’assegurança, reparacions estructurals o de façana, etc.

Si tens dubtes sobre com s’han de repartir les despeses de la comunitat, una solució senzilla és anar al registre de la propietat del municipi i treure un certificat de la inscripció de la constitució del règim de propietat horitzontal. Allà normalment s’hi especifiquen les quotes de participació de cada habitatge, local o pàrquing i quines despeses han de suportar els locals.

Si consta expressament que els locals no han de contribuir a les despeses de manteniment de l’escala, ascensor i demés, encara que tinguin una bústia a l’interior, no se’ls podrà reclamar aquest cost si no s’aprova un acord en junta de propietaris que hagi estat votat favorablement per quatre cinquenes parts dels propietaris, que representin les quatre cinquenes parts de les quotes de la comunitat.

Si ets propietari d’un local i la comunitat et reclama despeses que creus que no has de pagar, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’assessorarem.

Despeses que paguen els locals en una comunitat de propietaris Facebook Twitter Linkedin Google +

Manipulació del comptaquilòmetres i altres precaucions quan compres un vehicle

01/07/2016

Si en algun moment tens pensat comprar un vehicle de segona mà i no ets expert en mecànica, almenys fes constar al contracte privat de compravenda la lectura del comptaquilòmetres.

No és inhabitual que el venedor manipuli el comptador de quilòmetres, sobretot si és un professional del negoci de compra-venda o bé un mecànic. Ara bé, un cop el vehicle és teu, et pots adreçar al servei d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i demanar el certificat de l’última revisió, si és que ja n’havia passat alguna. En aquest certificat hi constarà el quilometratge de la darrera revisió, igual que també consta a la targeta verda del vehicle, però que a vegades també es manipula intencionadament.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomano que facis constar al contracte privat el quilometratge que indica al dia de la compra-venda, però també totes aquelles reparacions que el venedor et digui que ha practicat al vehicle abans de vendre-t’ho (corretja de distribució nova, filtres, ventiladors, etc.). Així, si se t’espatlla sobtadament el vehicle per alguna incidència que s’havia fet constar al contracte, o bé comproves que el compta-quilòmetres havia estat manipulat, podràs demanar una indemnització i que el venedor et pagui el cost de les reparacions que hagis de dur a terme ja que podràs acreditar que la causa de l’averia era anterior al negoci que vau fer.

Manipulació del comptaquilòmetres i altres precaucions quan compres un vehicle Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación