CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Has de sortir del país amb molts diners en efectiu?

17/06/2016

Si estàs pensant en entrar o sortir de l’Estat espanyol amb 10.000,00 € o més, has de saber que estàs obligat a fer una declaració prèvia als serveis duaners en la que hauràs d’explicar d’on provenen, perquè els faràs servir, l’itinerari i el mitjà de transport d’aquests diners.

També hauràs de fer aquesta declaració si estàs pensant en moure dins el territori de l’Estat espanyol una quantitat igual o superior als 100.000,00 €.

En ambdós casos la declaració l’has de fer tant si portes els diners en metàl·lic (euros o moneda estrangera), xecs o qualsevol altre mitjà físic (inclòs els electrònics) concebut per ser utilitzat com a mitjà de pagament al portador.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans de fer qualsevol operació d’aquest tipus ens ho consultis, ja que les autoritats no només et poden retenir els diners que portes i deixar-te amb només 1.000,00 € en efectiu, sinó que et poden imposar sancions que poden anar des dels 600,00 € fins el doble del valor de la quantitat que t’intervinguin.

Has de sortir del país amb molts diners en efectiu? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què he de tenir en compte si aparco el cotxe a un aparcament de pagament?

03/06/2016

Si decideixes aparcar el teu vehicle a un aparcament de pagament has de saber que el titular de l’aparcament t’ha de facilitar un resguard en el que haurà de constar d’alguna manera la identificació del vehicle que has aparcat. A més, cal que en aquest resguard hi consti la data i la hora d’entrada.

A més a més, té l’obligació de restituir-te el vehicle en les mateixes condicions en que l’has deixat. Ara bé, aquesta obligació no ho és per als accessoris que no estiguin fixes al vehicle o que siguin extraïbles. És el cas, per exemple, de les pertinences que puguis deixar dins el vehicle, com els telèfons mòbils. Per tant, és recomanable que t’emportis les pertinences de valor.

Per altra banda, la teva obligació com a usuari de l’aparcament és la d’abonar el preu per l’estona que hi hagis deixat el vehicle i seguir les normes i instruccions dels responsables de l’aparcament.

Per últim cal que sàpigues que el titular de l’aparcament pot retenir el teu vehicle en garantia del preu de l’aparcament. Això és important, ja que si no pagues el preu de l’aparcament el titular de l’aparcament no té per què deixar-te emportar el vehicle, per més que te l’hagin obert i te n’hagin robat algun objecte personal.

Si et passa això, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que posis una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra més propera.
Què he de tenir en compte si aparco el cotxe a un aparcament de pagament? Facebook Twitter Linkedin Google +

Simular ser víctima d’un delicte

27/05/2016

Hi ha qui al haver perdut, per exemple, l’ordinador portàtil perquè se l’ha deixat en una cafeteria i quan ha tornat a buscar-lo ja no hi era, ha posat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra dient que ha estat víctima d’un robatori amb intimidació i que li han robat l’esmentat ordinador. Això ho fan per mirar de cobrar de l’assegurança el valor de l’ordinador ja que la pèrdua o inclús si l’han sostret mitjançant un furt, no entren dins de l’assegurança i, per tant, no es pot cobrar de l’asseguradora.

Aquesta actuació està castigada en el Codi penal com una simulació de ser víctima d’un delicte com a mitjà per realitzar una estafa a la companyia asseguradora i està castigat amb una pena de presó d’un any i nou mesos a tres anys si el valor de l’objecte que es denuncia com a sostret supera els 400,- euros. Si no ho supera, la pena és d’una multa de sis a dotze mesos. En el cas de que no s’arribi a cobrar de l’asseguradora, estaríem davant d’una simulació de delicte com a mitjà per realitzar una estafa, en grau de temptativa, i la pena seria també de multa de sis a dotze mesos.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem que no simuleu ser víctima d’un delicte ja que les conseqüències són pitjors que el valor de la pèrdua que es pot haver tingut.

Simular ser víctima d’un delicte Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación