CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Reclamació judicial de quotes de la comunitat de propietaris

29/04/2016

Per reclamar judicialment les quotes de la comunitat de propietaris que deu un propietari morós, en primer lloc cal fer una junta de propietaris en la que s’acordi per majoria reclamar aquest deute al propietari morós.

Cal que l’acord de la junta especifiqui clarament quin és el deute que es reclamarà. Com que des que es pren l’acord fins que el jutjat admet la reclamació passarà un temps i és possible que el deute augmenti, es pot especificar a l’acord de la junta que el que s’ha de reclamar és el deute contret fins el moment de la celebració de la junta més totes les quotes que es vagin generant en endavant.

Per altra banda, cal que l’acord de la junta de propietaris contempli també l’autorització per fer la despesa dels honoraris de l’advocat i dels drets del procurador. Caldrà presentar, doncs, un o varis pressupostos.

El procediment judicial per reclamar les quotes és el monitori; es tracta d’un procediment força ràpid i senzill, dissenyat especialment per reclamar deutes.

Si teniu qualsevol morós a la comunitat i voleu reclamar el deute contacteu amb el Bufet Molina Bosch i us farem un pressupost d’actuació a mida.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Delictes de treballadors que comporten responsabilitat penal de la meva empresa

22/04/2016

Actualment les persones jurídiques (empreses, fundacions, associacions, etc.) poden ser responsables penalment. Ho poden ser d’aquells delictes que els seus representants o treballadors (en determinats casos) hagin comès en benefici d’elles.

No tots els fets delictius poden ser comesos per una persona jurídica, sinó només uns determinats tipus, perquè és evident que un robatori amb violència i intimidació o un delicte de lesions no el pot cometre una persona jurídica.

Per tant, has de tenir present que si comets un determinat tipus de delicte mitjançant l’empresa que dirigeixes o en la que hi treballes, et pots trobar que et condemnin a títol particular i, a més, imposin una multa a la teva empresa, li tanquin un local o inclús la dissolguin.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ens consultis de quina manera pots evitar que la teva empresa sigui responsable d’un delicte per culpa de l’actuació de l’administrador, d’un representant o d’algun dels teus treballadors.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Com em puc assegurar que rebré l’herència que em pertoca?

15/04/2016

Cadascú és lliure de distribuir els seus béns com vulgui un cop ja no hi sigui sobre la Terra, pot canviar de parer tantes vegades com vulgui i, per tant, fer els testaments que consideri. Ara bé, si tens una expectativa raonable de rebre una herència i no vols trobar-te amb una sorpresa desagradable el dia que s’obri l’últim testament del difunt, hi ha maneres d’assegurar que rebràs la part de l’herència que el difunt et va dir que seria per a tu.

Es tracta que signeu un pacte amb el causant pel qual aquest determini davant de notari quins béns et vol llegar el dia que ell falti. També hi poden participar altres hereus i legataris. I com que aquest document el signeu totes les parts, només es pot modificar si tots els signants accepteu de modificar-lo. Per tant, cap testament unilateral posterior del causant podrà anar en contra del que es va establir en aquest pacte.

Això és particularment útil per assegurar la transmissió d’una empresa familiar als descendents que hi estan treballant i que s’estan esforçant perquè rendeixi al màxim; també per evitar que una persona vídua dilapidi la seva fortuna voluntàriament o per males influències o la deixi en herència a la seva nova parella, obviant els fills del matrimoni anterior.

Ara bé, cal ser molt precís en tot allò que s’hi fa constar. Si t’interessa assegurar la teva futura herència, no dubtis a contactar amb el Bufet Molina Bosch i et farem un pacte successori a mida.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación