CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Què és el coordinador parental?

08/04/2016

El coordinador parental es una persona que nomena el jutjat per tal que normalitzi les relacions entre els pares i els fills comuns després d’un conflicte matrimonial (separació o divorci).

Després de la ruptura matrimonial sorgeixen canvis en l’organització de la vida familiar que exigeixen una adaptació i una col·laboració entre els progenitors perquè les noves situacions afectin el menys possible les relacions amb els fills. Sovint, els pares no sempre estan en disposició d’oferir aquesta col·laboració, de manera que es produeixen situacions conflictives en el compliment de les sentències que exigeixen una contínua intervenció dels tribunals.

Per evitar aquesta conflictivitat judicial, el coordinador parental es presenta com un col·laborador del jutge en la implantació efectiva de les noves mesures acordades per aquest, i el seu objectiu és el de mediar entre els progenitors i de reconduir a la família cap a la normalització de la nova situació en un clima pacífic.

Des del Bufet Molina Bosch et podem ajudar tant a tramitar el teu divorci o separació, com a decidir si vols sol·licitar al jutge que designi un coordinador parental.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Adoptar els fills menors de la teva parella estrangera

01/04/2016

Si estàs casat o en parella estable amb una persona estrangera que té fills menors d’un altre progenitor, que es va quedar al país d’origen o està en un altre país, pots adoptar els fills de la teva parella amb un procediment judicial relativament senzill.

El més important, però, és que el progenitor biològic absent hi estigui d’acord, ja que si no hi està d’acord, tot es retarda moltíssim perquè el jutjat li ha de comunicar que hi ha aquest procediment d’adopció en marxa i les comunicacions entre jutjats d’estats diferents són extremadament lentes.

En canvi, si el pare biològic hi està d’acord, potser perquè fa molts anys que ha deixat de tenir contacte amb els fills i potser inclús ha format una nova família en un altre país, és tan senzill com demanar-li que vagi al notari perquè li redacti una acta en la que manifesti que està conforme amb que adoptis els seus fills. Aquesta acta notarial l’haurà d’apostillar i enviar-li al progenitor que conviu amb tu aquí.

A més, des del moment en què es faci efectiva l’adopció, el menor podrà fixar quins vol que siguin els seus cognoms i adquirirà la nacionalitat espanyola.

Si t’has plantejat adoptar els fills menors de la teva parella estrangera, al Bufet Molina Bosch et podem assessorar sobre el tema sense cap mena de compromís.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Què passa amb la teva herència si mors mentre resideixes a l’estranger?

18/03/2016

Si per motius de feina estàs residint en un altre país i no has fet testament, cal que tinguis en compte que si pateixes qualsevol accident fatal, se t’aplicarà la normativa de successions del país estranger en el que estàs residint. Per tant, la teva herència es distribuirà d’una forma que potser no s’ajusta a com tu ho tenies planejat.

El mateix passa si ets un estranger que resideixes a Catalunya. Si faltes mentre resideixes aquí i no has fet testament, la teva herència es regirà per la normativa d’aquí i no la del teu país d’origen.

Tot això ho pots evitar fent un testament en el que hi diguis que vols que la teva successió es regeixi per la normativa del teu país d’origen. Si a més, vols aprofitar per establir de quina manera concreta vols que es reparteixin els teus béns, contacta amb el Bufet Molina Bosch i t’aconsellarem la millor manera de fer-ho.

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación