CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Inconvenients de no fer testament

23/03/2018

Pensar en fer testament és una qüestió que pot semblar incòmode a certa edat, però realment té la seva importància en molts aspectes.

En primer lloc, perquè t’assegura que el teu patrimoni es repartirà exactament com tu vols entre aquells que tu desitgis, evitant que els diferents hereus hagin de compartir béns o diners i crear confusió, malentesos o conflictes de gestió del patrimoni.

En segon lloc, perquè si estàs emparellat però no casat ni registrat, la teva parella haurà d’acreditar aquesta relació. I si tens descendents d’una anterior relació que no tenen res a veure amb la teva parella, aquesta situació pot portar problemes fruit de rancúnies que no havien aflorat en vida teva.

En tercer lloc, si tens fills menors, si no estableixes qui vols que se n’ocupi en cas que tu faltis, això pot afectar-los especialment per les tensions que pot provocar entre els teus familiars.

Finalment, perquè si ets estranger que resideixes a Catalunya, caldrà que la teva parella de fet acrediti quina normativa s’ha d’aplicar a la teva successió, mentre que si has fet testament tu ja ho pots deixar establert. Aquesta és una qüestió importantíssima en parelles de fet de nacionalitats diferents.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que, si disposes d’un cert patrimoni i una situació familiar mínimament complexa, t’assessoris i facis un testament que reculli com vols endreçar la teva successió futura.

Inconvenients de no fer testament Facebook Twitter Linkedin Google +

Qui és que ha de pagar l’impost per constituir un préstec hipotecari?

16/03/2018
Al Consell de la Setmana “Qui ha de pagar les despeses per formalitzar una hipoteca?”, us vàrem explicar que el Tribunal Suprem havia declarat en una sentència que les clàusules que obliguen el consumidor a pagar la totalitat de les despeses de constitució d’un préstec hipotecari són abusives.

Doncs bé, fa pocs dies hem pogut saber a través d’un comunicat de premsa del propi Tribunal Suprem, que el pagament de l’Impost d’Actes Jurídics Documentats (AJD), que és una de les despeses de constitució del préstec hipotecari que acostuma a tenir un import més elevat, l’ha de pagar el consumidor i no pas l’entitat financera.

Considera aquest òrgan judicial que tant la normativa que regula l’impost com la pròpia jurisprudència d’aquest mateix tribunal, deixen ben clar que el pagament d’aquest impost li pertoca al consumidor i no pas a l’entitat financera.

D’aquesta manera des del Bufet Molina Bosch entenem que si vols reclamar a l’entitat financera que et pagui les despeses de constitució del préstec, hauràs d’ometre el pagament de l’import d’aquest impost.
Qui és que ha de pagar l’impost per constituir un préstec hipotecari? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què es el phishing?

16/02/2018
El phishing és un mètode fraudulent que s’utilitza per tal d’obtenir informació confidencial, com pot ser una contrasenya o informació detallada sobre les teves targetes de crèdit.

Sovint els que practiquen el phishing utilitzen tècniques d’enginyeria social, fent-se passar per una persona o empresa de confiança en una aparent comunicació oficial electrònica, en general un correu electrònic o algun sistema de missatgeria instantània o xarxes socials per tal d’obtenir aquesta informació.

Els que duen a terme el phishing poden ser castigats per un delicte d’estafa amb penes que van des dels sis mesos fins als sis anys de presó, segons la gravetat dels fets.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que no comuniquis mai les teves dades d’accés als comptes de correu electrònic o de portals bancaris; i en el cas que detectis que t’han descomptat algun càrrec al teu compte corrent que no respon a cap servei o producte que hagis demanat, el primer que has de fer és posar una denúncia als Mossos d’Esquadra per tal que investiguin l’origen i tu puguis demanar la devolució immediata de l’import al teu compte.
Què es el phishing? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación