CAT ESP

El Bloc: El consell de la setmana

RSS

Gravació de converses

16/03/2012
Qui més qui menys s'ha preguntat alguna vegada si pot gravar les converses que mantingui amb una altra persona, sense que aquesta ho sàpiga. Doncs bé la resposta a aquesta pregunta és que sí, sempre i quan el que grava la conversa en sigui un dels intervinents.
I per què? Doncs perquè si bé és cert que la constitució reconeix com a dret fonamental el secret de les comunicacions, també és cert que no es garanteix el manteniment del secret dels pensaments que un ciutadà comunica a un altre. Això vol dir que si vull gravar una conversa que mantinc amb una altra persona puc fer-ho, però un cosa diferent seria gravar una conversa que mantenen unes persones, sense que elles ho sàpiguen i en la que jo no hi estic intervenint.
Ara bé, de que em serveix gravar una conversa? Doncs em serveix com a mitjà de prova per exemple, per si m'estan fent mobbing a l'empresa on treballo; o per si vull donar de baixa un servei i no faciliten la direcció on puc enviar la notificació de baixa; per si rebo amenaces o insults per part d'una altra persona, etc.
En definitiva, el que cal saber és que per gravar una conversa hi he d'intervenir directament, i que no puc gravar les converses dels demés.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Tarificació indeguda de les operadores de telefonia

09/03/2012
Tots sabem el que costa aconseguir que les operadores de telefonia ens retornin els diners cobrats per conceptes no contractats, si ho fem trucant als telèfons d'atenció al client.
No recomanem en absolut canviar d'operadora i retornar els rebuts del banc de l'anterior. Això podria provocar que l'operadora ens inclogués en una llista de morosos, que dificultaria en un futur que les entitats financeres ens donessin crèdit i, a més a més, no podríem tornar a contractar amb l'operadora fins que liquidéssim el deute.
Podeu utilitzar els serveis municipals d'informació al consumidor, que us tramiten la reclamació de forma gratuïta i suspenen la inclusió del deute a les llistes de morosos.
Si res d'això funciona, aleshores no us queda cap més remei que acudir a la via judicial.
Facebook Twitter Linkedin Google +

Benvinguda

09/03/2012
A partir d'avui, cada divendres pel matí compartirem amb tothom qui ho desitgi un consell legal sobre aquells temes quotidians que sovint se'ns plantegen a la nostra vida, ja sigui alhora de relacionar-nos amb altres persones o en el tràfic comercial, en les relacions laborals, amb institucions, etc.
Seran consell breus, molt pràctics i actuals.
Si en algun moment voleu recuperar-ne algun que us va interessar, els trobareu tots al nostre bloc, endreçats per temes i per ordre cronològic.
Esperem que els nostres consells us puguin fer un bon servei i que, setmana a setmana, ampliïn el vostre diccionari jurídic virtual.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación