CAT ESP

El Bloc:

RSS

Simular ser víctima d’un delicte

27/05/2016

Hi ha qui al haver perdut, per exemple, l’ordinador portàtil perquè se l’ha deixat en una cafeteria i quan ha tornat a buscar-lo ja no hi era, ha posat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra dient que ha estat víctima d’un robatori amb intimidació i que li han robat l’esmentat ordinador. Això ho fan per mirar de cobrar de l’assegurança el valor de l’ordinador ja que la pèrdua o inclús si l’han sostret mitjançant un furt, no entren dins de l’assegurança i, per tant, no es pot cobrar de l’asseguradora.

Aquesta actuació està castigada en el Codi penal com una simulació de ser víctima d’un delicte com a mitjà per realitzar una estafa a la companyia asseguradora i està castigat amb una pena de presó d’un any i nou mesos a tres anys si el valor de l’objecte que es denuncia com a sostret supera els 400,- euros. Si no ho supera, la pena és d’una multa de sis a dotze mesos. En el cas de que no s’arribi a cobrar de l’asseguradora, estaríem davant d’una simulació de delicte com a mitjà per realitzar una estafa, en grau de temptativa, i la pena seria també de multa de sis a dotze mesos.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem que no simuleu ser víctima d’un delicte ja que les conseqüències són pitjors que el valor de la pèrdua que es pot haver tingut.

Simular ser víctima d’un delicte Facebook Twitter Linkedin Google +

Quines conseqüències et pot comportar exhibir en un esdeveniment esportiu una bandera expressament prohibida?

20/05/2016

Tenint en compte, per exemple, la prohibició d’exhibir banderes estelades que ha fixat la Delegació del Govern a Madrid per al partit de futbol de la final de la Copa del Rei del pròxim 22 de maig, i tenint en compte també el que estableix la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport, si et localitzen exhibint una bandera expressament prohibida durant el transcurs d’un esdeveniment esportiu, et poden sancionar amb una multa que pot anar des dels 3.000,01 € fins als 60.000,00 €. A més a més també et poden imposar una sanció de treballs socials en l’àmbit esportiu i/o la prohibició d’entrada a recintes esportius de sis mesos a dos anys.

Des del Bufet Molina Bosch entenem que en el cas de la prohibició de la bandera estelada establerta per la Delegació del Govern a Madrid no s’ajusta a dret, en tant que és un atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió i la bandera estelada no és una bandera inclosa en el llistat de banderes expressament prohibides.

Considerem important que coneguis les sancions que et poden imposar si decideixes desobeir la prohibició establerta. En cas que ho facis i siguis identificat pel personal de seguretat et recomanem que mantinguis la calma i que no parlis més del compte mentre et prenen les dades personals, ja que qualsevol acte que pugui ser considerat com a bel·ligerant o qualsevol comentari fora de lloc et pot comportar una sanció més greu o, inclús, la detenció.
Quines conseqüències et pot comportar exhibir en un esdeveniment esportiu una bandera expressament prohibida? Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc evitar que em facin fora del meu habitatge en una execució hipotecària?

13/05/2016
Sí, però només de forma temporal i fins el 15 de maig de 2017. Ara bé, cal que tinguis en compte que no et podràs acollir a aquesta opció si et fan fora perquè no has pagat el lloguer, o perquè has avalat algú, si ets un ocupa, etc.

Per poder-t’hi acollir cal que acreditis en primer lloc que la teva unitat familiar es troba en un dels supòsits d’especial vulnerabilitat:
  • Ets família nombrosa
  • Tens un menor de tres anys al teu càrrec
  • Ets una família monoparental amb fills a càrrec
  • Tu o algú de la teva família es troba en una situació de discapacitat de com a mínim el 33%
  • Ets el deutor de la hipoteca, estàs a l’atur i has esgotat totes les prestacions d’atur
  • Ets una víctima de violència de gènere
  • Ets el deutor de la hipoteca i tens més de seixanta anys
Si et trobes en un d’aquests supòsits ja només caldrà que demostris que en els quatre anys anteriors la teva unitat familiar ha vist alterada la seva capacitat econòmica, de manera que el conjunt dels ingressos no supera el límit de tres vegades l’IPREM anual i que la quota de la hipoteca és superior al 50% dels ingressos nets de la família.

Des del Bufet Molina Bosch et podem ajudar no només a comprovar si pots demanar la suspensió del llançament, sinó a demanar-la correctament.
Puc evitar que em facin fora del meu habitatge en una execució hipotecària? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 91

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación