CAT ESP

Com us podeu assegurar que no perdreu els diners alhora de comprar un habitatge?

17/01/2014
Tant si compreu un immoble de segona mà com si compreu sobre plànol, és important assegurar-vos que els diners que entregueu en concepte d’arres o pagaments a compte del preu final serviran per formalitzar la compra-venda o, si més no, que us els retornaran si finalment no es pot fer l’operació.
 
En el cas que compreu de segona mà, podria ser suficient que introduíssiu una clàusula al contracte d’arres amb la que preveieu que podreu recuperar les arres si finalment no podeu comprar perquè no us concedeixen el préstec hipotecari, si és el cas.
 
Ara bé, si compreu sobre plànol, també us heu d’assegurar que recuperareu els diners si l’empresa constructora fa fallida.
En aquest cas, el Bufet Molina Bosch recorda que és obligatori que la constructora us avali les quantitats que entregueu a compte, i això no ho fan sempre ni totes. D’aquesta manera, si exigiu que les avalin i a mitja obra la constructora entrés en concurs de creditors, perdríeu l’opció a comprar el pis però recuperaríeu immediatament les quantitats entregades presentant l’aval al banc.
 
Aquesta mesura també la podríeu exigir al propietari que us ven de segona mà, però com que l’habitatge ja existeix i està acabat, si el propietari no compleix podeu forçar-lo judicialment a vendre o mirar d’embargar l’immoble per recuperar les quantitats que haguéssiu entregat.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación