CAT ESP

Quines conseqüències pot tenir no pagar una multa imposada per un jutjat?

13/02/2015

Les multes imposades per un jutjat de la jurisdicció penal ja sigui per un delicte o una falta cal pagar-les, perquè les conseqüències de no fer-ho poden ser pitjors que la multa.

El Codi penal estableix que el fet de no pagar una multa comportarà que per cada dos quotes de multa impagades s’haurà de complir un dia de presó. En el cas de les faltes es pot complir enlloc de la presó amb la localització permanent.

Per exemple, si el jutge us imposa una condemna de 60 dies multa a raó de 8 € al dia per desobeir o faltar al respecte a un agent de l’autoritat i no la pagueu, pot establir que hagueu de complir una condemna de 30 dies de presó.

Si bé és cert que el Codi penal permet que enlloc d’entrar a la presó es puguin fer treballs en benefici de la comunitat, també ho és que aquesta possibilitat queda a l’arbitri del jutge i no està obligat a concedir-ho.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que si us imposen una multa per un delicte o una falta, abans de no pagar-la, sol·liciteu al jutge que o bé us redueixi l’import o bé us permeti el fraccionament del pagament.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación