CAT ESP

Com pots saber si tens una clàusula sòl a la teva hipoteca?

04/12/2015

La clàusula sòl és una clàusula que estableix un límit en la variabilitat dels interessos del teu préstec. D’aquesta manera, si has concertat un préstec amb interès variable, el que provocarà és que si l’interès de referència (sovint l’Euribor) baixa per sota de la clàusula sòl, enlloc d’aplicar-te l’interès variable t’aplicaran el que fixa la clàusula sòl.

Per exemple, si en el préstec que has concertat s’hi diu que l’interès aplicable es determinarà d’acord amb l’Euribor més un diferencial d’1,50 punts, però estableix una clàusula sòl d’un 3%, tindrem que a dia d’avui, i atès que l’Euribor aquest mes de desembre és del 0,042%, t’aplicaran el 3% enlloc de l’1,542% que resulta de sumar l’Euribor més el diferencial.

Per tant, per esbrinar si el teu préstec té o no una clàusula sòl, només cal que miris l’últim rebut que has pagat; en principi, hi haurà de figurar quin interès t’estan aplicant actualment. Aquesta informació però, també la pots trobar a la mateixa escriptura hipotecària, sovint al final de la clàusula tercera o tercera bis, que és la que estableix el càlcul dels interessos.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que comprovis immediatament si tens o no una clàusula sòl. En cas que sí, consulta’ns al més aviat possible i iniciarem els tràmits perquè et declarin la nul·litat d’aquesta clàusula ja que, en la majoria dels casos, es tracta d’una clàusula abusiva. A més a més, nosaltres només et cobrarem si et donen la raó.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación