CAT ESP

Què és l’Habeas Corpus?

22/09/2017

Un Habeas Corpus és un procediment legal pel qual qualsevol persona detinguda pot denunciar que les condicions de la seva detenció són il·legals.

Si demanes un Habeas Corpus, els agents de policia que et mantenen detingut o els funcionaris públics que corresponguin estan obligats a posar-ho immediatament en coneixement del jutge de guàrdia. Si no ho fan poden incórrer inclús en responsabilitats penals.

El jutge, per la seva banda, haurà d’escoltar-te i en cas que s’hagi produït una vulneració dels teus drets haurà de posar-hi remei resolent sobre si la teva detenció és o no legal. Si considera que la detenció és legal així ho farà constar i la teva detenció seguirà el seu curs normal.

L’Habeas Corpus el pots demanar tu mateix, el teu cònjuge o parella, fills, pares,  germans, però també el ministeri fiscal, el defensor del poble o inclús el propi advocat designat.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que sol·licitis l’Habeas Corpus si creus que la teva detenció s’ha produït de forma il·legal (no t’han informat del motiu de la detenció, el motiu de la detenció no és un delicte, etc.), si durant la detenció no han respectat els teus drets com a detingut (t’han torturat o vexat) o si el termini de la detenció ja ha superat el límit màxim de les setanta-dues hores.

Què és l’Habeas Corpus?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación