CAT ESP

Perquè hi ha gent que no entra a la presó tot i que han estat condemnats?

26/04/2013
Sovint ens hem assabentat pels mitjans que una persona ha estat condemnada a complir una pena de presó, però que no l'haurà de complir. Això pot ser per diversos motius.
 
El motiu que més vegades es dóna és quan s'imposa una condemna a una persona i, aquesta condemna, és igual o inferior a dos anys de presó. En aquests casos la persona condemnada no haurà de complir la condemna sempre i quan no tingui antecedents penals. Si això és així, el Jutge li podrà atorgar la suspensió de l'execució. Això vol dir que la persona no haurà de complir la pena imposada sempre i quan no el condemnin una altra vegada dins un termini de temps, que sovint és entre 2 i 3 anys. Així, si la persona a la que se li ha suspès l'execució la tornen a condemnar dins d'aquest període, a més a més de complir la nova pena que se li ha imposat, haurà de complir la que se li havia suspès.
 
Un altre possibilitat és la substitució de la condemna. En aquests casos, sempre i quan la condemna no sigui superior als dos anys presó i no es tracti de delinqüents habituals, el Jutge podrà substituir la pena de presó per la de multa o treballs en benefici de la comunitat.
 
L'última possibilitat, i també la menys habitual, és la de l'indult. L'indult pot ser total o parcial (només per una part de la condemna), i només el podrà atorgar el Consell de Ministres. En cap cas, el podrà concedir un Jutge. És poc habitual perquè es tracta d'una mesura de gràcia, de caràcter excepcional, consistent en la remissió total o parcial de la pena.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación