CAT ESP

Es pot castigar a algú per tenir deutes?

14/09/2012
El càstig penal per deutes està expressament prohibit per la llei, de manera que ningú pot anar a la presó per no pagar allò que deu. Ara bé, existeixen diverses excepcions a aquest principi general.
 
La primera d'aquestes excepcions és l'impagament de pensions. L'impagament de pensions es produeix quan algú té una obligació judicial de pagar una prestació d'aliments a la seva ex-parella o bé als seus fills i no ho fa. Cal dir, però, que només es castiga l'impagament de pensions quan la persona que ha de pagar, no ho fa tot i tenir recursos suficients. Així doncs, aquelles persones que no poden pagar perquè no tenen recursos no seran castigades penalment, encara que sí que deuran allò que no han pagat.
 
Un altre tipus d'insolvència castigada és l'aixecament de béns. L'aixecament de béns consisteix en crear una situació d'aparent insolvència amb l'objectiu de frustrar el cobrament dels creditors. Un exemple típic d'aquesta situació seria vendre tots els béns a un familiar i amagar els diners obtinguts, i així evitar que els creditors puguin venir a cobrar el que se'ls deu.
 
La resta d'insolvències punibles fan referència a situacions relacionades amb els concursos de creditors, en què es castiga a les persones o administracions d'empreses que han actuat en perjudici d'una part dels creditors i en benefici dels altres, o bé perquè la situació d'insolvència a la que han arribat ha estat deguda a una gestió massa arriscada i que provoqui greus perjudicis.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación