CAT ESP

La foguera de les vanitats

28/11/2013
La foguera de les vanitats (The Bonfire of the Vanities) va ser dirigida per Brian de Palma el 1990 i protagonitzada per Bruce Willis, Tom Hanks, Melannie Griffith i Morgan Freeman.
La pel·lícula es basa en la novel·la de Tom Wolfe del 1987, el títol de la qual s’inspira en els fets històrics que van succeir el 7 de febrer del 1497 a Florència. Aquell dia es van cremar milers de miralls, maquillatges, vestits, quadres i llibres perquè es consideraven objectes plens de vanitat i, per tant, induïen les persones a pecar.
La història que transcorre a la pel·lícula ens l’explica un periodista alcohòlic (Peter Fallow – Bruce Willis) a qui se li presenta l’oportunitat de rellançar la seva decadent carrera periodística. Es tracta del cas d’un broker eminent de Wall Street (Sherman McCoy – Tom Hanks), acusat d’atropellar un noi negre i ferir-lo de gravetat, quan en realitat qui conduïa era la seva amant (Maria Ruskin – Melanie Griffith).
A partir d’aquest moment es produeix un linxament públic contra en Sherman McCoy. Un líder religiós de la comunitat negra, el fiscal del districte i diversos periodistes actuaran sense cap mena d’escrúpol per intentar treure profit personal de la situació.
El jutge del Bronx que porta el cas (Morgan Freeman) està acostumat a portar multitud de procediments en un barri amb alts índexs de delinqüència, i no està per aquesta mena de romanços.
Al final de tot el jutge ens regalarà una reflexió moral típicament americana, que vol posar de relleu la falta d’ètica i moral tant del líder religiós, com del fiscal del districte i els periodistes que han dut a en Sherman McCoy a aquesta situació.
En aquesta pel·lícula el director retrata una alta societat novaiorquesa, que només mira pels seus interessos i per mantenir les seves aparences. De fet l’obra pretén demostrar que tant la fama com els diners no són mai suficients per impedir la caiguda d’un membre de l’alta societat; i denuncia la falta de moral de la gent per aconseguir allò que vol.
Per tot això i molts d’altres elements una gran pel·lícula a criteri del Bufet Molina Bosch, que de ben segur us farà gaudir alhora que reflexionar sobre la hipocresia i les convencions socials.


Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación