CAT ESP

El Bloc: Informàtica

RSS

Què es el phishing?

16/02/2018
El phishing és un mètode fraudulent que s’utilitza per tal d’obtenir informació confidencial, com pot ser una contrasenya o informació detallada sobre les teves targetes de crèdit.

Sovint els que practiquen el phishing utilitzen tècniques d’enginyeria social, fent-se passar per una persona o empresa de confiança en una aparent comunicació oficial electrònica, en general un correu electrònic o algun sistema de missatgeria instantània o xarxes socials per tal d’obtenir aquesta informació.

Els que duen a terme el phishing poden ser castigats per un delicte d’estafa amb penes que van des dels sis mesos fins als sis anys de presó, segons la gravetat dels fets.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que no comuniquis mai les teves dades d’accés als comptes de correu electrònic o de portals bancaris; i en el cas que detectis que t’han descomptat algun càrrec al teu compte corrent que no respon a cap servei o producte que hagis demanat, el primer que has de fer és posar una denúncia als Mossos d’Esquadra per tal que investiguin l’origen i tu puguis demanar la devolució immediata de l’import al teu compte.
Què es el phishing? Facebook Twitter Linkedin Google +

Internet i xarxes socials a la feina

15/05/2015

Que l'ús d'Internet i de les xarxes socials ha arribat a les nostres vides per quedar-se, no hi ha cap dubte, però coneixes l'ús que li has de donar com a treballador? I com a empresari?

Doncs com a treballador has de saber que l'ús d'Internet i de les xarxes socials depèn de la política de l’empresari, perquè si aquest ho ha prohibit expressament en hores de feina, no podeu accedir-hi des del vostre lloc de treball. Ara bé, si no hi ha una política d’empresa expressa en aquest sentit, igualment has de fer-ne un ús responsable: evita googlejar a pàgines que posin en risc la seguretat dels equips de l'empresa, no revelis informació de l’empresa ni desprestigiïs o ridiculitzis l'empresa o companys de feina.

D'altra banda, si com a empresari has indicat que durant la jornada de treball només es pot utilitzar l'ordinador per motius exclusivament laborals, és legítim que facis comprovacions a l'ordinador de qualsevol treballador.

Per això, des del Bufet Molina Bosch suggerim a l’empresari que dissenyis i comuniquis convenientment als empleats la teva política sobre l'ús d'eines informàtiques a la feina; i al treballador et suggerim que procuris no barrejar qüestions de feina en les teves xarxes socials, ja que poden servir de justificació per acomiadar-te.

Facebook Twitter Linkedin Google +

Coincidència de dominis

17/04/2015

Si teniu pensat registrar un domini a Internet i us trobeu que algú ja l’ha registrat abans que vosaltres, podeu demanar que us cedeixin el registre de qui l’ha fet prèviament sempre que no tingui cap interès legítim per tenir aquell domini a nom seu, que no hi tingui cap dret previ i que el registre s’hagi fet amb mala fe.

Un exemple d’això seria si algú hagués registrat el domini del nostre despatx www.molinabosch.cat abans que nosaltres, no l’estigués utilitzant, no tingués cap empresa amb el mateix nom (o un de semblant) i, a més, ens demanés una quantitat de diners a canvi de traspassar-nos-el.

De la mateixa manera també podeu demanar la cessió del domini si algú registra el mateix domini que ja teniu registrat de fa temps, però enlloc d’utilitzar el .cat (no podria fer-ho perquè ja el teniu vosaltres) utilitza el .net, i ho fa per aconseguir visites al seu web a costa de les vostres per promocionar-se a sí mateix, amb una evident mala fe.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem que si us trobeu en algun cas semblant contacteu el més aviat possible amb el vostre advocat, perquè no és necessari acudir als jutjats per solucionar aquests problemes encara que la part contrària es trobi a l’altra punta del món.
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación